Så var det ju det där med att våga vinna.

Det är svårt att veta hur mycket man ska prata med folk om vissa saker. Så fort jag öppnar munnen och lättar mitt hjärta, blir det bara knas. Ska sluta tänka så mycket. Fast ja, det går inte så bra. Det får gå som det går bara. Synd att man inte kan snacka om saker med de som står närmast utan att min hjärna blir helt fucked up och saker inte går bra helt plötsligt. Vad är det för fel på mig?

Kommer jag duga för dig som jag är? Eller kommer det bli pannkaka av allt som vanligt..

Födelsedagsfirande

Godmorgon!
Idag är den en liten speciell dag, det är nämligen min födelsedag haha. Fast det känns inte som det riktigt. Detta eftersom vi firade mig hos mamma i lördags. Först med besök från Madde, Manda, mormor och morfar, sen kom även 8 helt underbara flickor som jag har turen att kalla för vänner :). Blev Tacos, presentöppning och massor med singstar. Här kommer några bilder:











Yees, det summerar nog kvällen ganska bra faktiskt! Tack igen för alla fina presenter (nässprayen ska inte vara där haha)

Thank God it's Friday!

Dagen i all ära har jag varit pigg och glad. Är trött som ett as och seg men jag mår faktiskt bra idag. Helgen är fullbokad, härligt med lite grejer som händer nu! Ska firas imorgon, och på söndag blir det besök till Bella och Thomas, hjälpa till och mata kissar och sedan på kvällen blir det att fixa min käre vän Sandras naglar. Ska ta massor med kort i helgen, men ni får stå ut med min mobilkamera då, eftersom jag inte har någon digitalkamera :).

Ska återgå till att inte göra någonting nu tänkte jag, vila och sova en stund faktiskt. Är så himla trött just nu! Lite mat först kanske.. Puss på er.


Onsdagen

Godkväll! Inte haft tid för att blogga idag, sorry guys. Först skolan, satt där till halv tre. Drog till Sandra och pluggade, sen över till Ida och Daniel för att sedan åka med dem till Huddinge sjukhus för en föreläsning om förlossning. Intressant som tusan! Sedan hem till dem igen, käkade pommes, bea och chicken nuggets. Asgott :D. Kom hem för ett tag sen och ligger nu i sängen och kollar på Big Brother haha. Kommer somna tidigt ikväll känner jag. Skriver mer imorgon, puss!

Ena dan är verkligen inte den andra lik, du är lika annorlunda för var dag som går. Riktigt konstigt känns det. Svårt att tolka och läsa dig.


Godisbitar

Åååh. Nu önskar jag att det fanns massor med pengar över, till mig själv. Har hittat fyra par skor jag mer än gärna lägger vantarna på. 796 kronor för alla fyra.

Klicka för att förstora bilden Klicka för att förstora bilden
Klicka för att förstora bilden Klicka för att förstora bilden

Funderar på att önska mig detta av far i födelsedagspresent. Men vet inte om han tänkt sig någonting annat. Vill så gärna ha allihopa. De två par bootsen kan jag använda i vår, de två kilklackarna får användas när bebis tittat ut. Annars i höst!

A new day has come

Goddag finisar.
Är rätt seg idag, men fortfarande har mitt humör inte sjunkit ännu. Ont i ryggen, jappjapp. Stannade hemma från skolan idag eftersom jag inte sov så bra inatt. Lite kramper och sånt man får räkna med. Eller något :). Nåväl, är sjukstuga här hemma idag, jag är hemma, min lillebror också. Eftersom Niklas är hemma så är pappa hemma och tar hand om honom, stackarn har feber och pratar lite sådär roligt (ont i halsen). Drack varm choklad imorse som far kom in med, gullnos han är! Var gott. Länge sedan. Just nu kollar jag på Gossip Girl och väntar på lunch, plättar! Gott som tusan.

Här kommer lite bilder på kläder jag fått till lillfisen av mormor och morfar!

Mysdress, byxor och munkjacka.


Beatlesbody + mössa!

Asgrymma jeans!

+ ett par svarta mjukisbyxor.

Tack fina ni! <3

Dagens klädsel + de alldeles för små shortsen. Hö hö.



Sjukhusbilderna. Älskar dig mamma <3


Jobbigt att gå runt med droppslang haha.



Underbara mamma <3 Här spelar vi det roliga spelet tärning, nördar som vi är haha.


Fin alla <3 dags present av mormor och morfar!


Fin röra. Min säng under vistelsen iallafall. Min lilla hörna i det delade rummet.

En mindre bildbomb


Två underbara flickor som är lite för busiga from time to time haha! :)<3


Haha Momby. Så jävla söt! För er som inte vet, en utav fina Madde och Mandas katter :).



Ett välbehövt bad för någon vecka sedan!


Magen utan min älskade piercing. Ska få ta en ny i höst :)


Halvt sjuk hehe.

Fler bilder kommer senare. Ett inlägg om bebiskläder, ett med bilder från sjukhuset och ett om dagen! :)


Helt okej dag!

Hur i hela friden kan en macka förändra ett humör? Jag måste ha gått och blivit knäpp. Minst sagt! Denna macka var så sjukt god haha. Smakade som en ceasarsallad i baugette. Shit pommes. Wonderful. Min nya favoritmacka jappjapp! Köpte den på Coop, inte speciellt nyttig säkert, men vafan god som i helvete! :)

Måste börja plugga snart, väntar tills min lillebror kommer hem. Ska nämligen ner och ta emot honom från taxin. Ska lägga in lite bilder då också. Blev lite tjatad på om det där med bilder idag i skolan haha! Sorry :). Det är så gulligt när folk frågar om de får känna på magen (inga randoms som frågat, utan från parallellklassen), klart ni får! Lillen är dock mest vaken på kvällarna faktiskt, även morgonen.

Får dock väldigt ont när jag är ute och går, även om det är till och från skolan. Men det är normalt. Precis som allt annat!

Hm, du är väldigt konstig du. Fram och tillbaka hela tiden.

Vecka 25 (24+0 - 24+6)

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Ditt barn är nu ca 26cm långt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Tänkte slänga in en magbild sen också! :D

Pray

Vaken trots att väckarklockan inte ringer för ens klockan är kvart över elva. Lika bra att gå upp nu. En lektion i skolan sen raka vägen hem och försvinna in i pluggets värld. Massvis med olika svenskauppgifter som ska vara klart. Kommer nog ta mig en powernap någongång också haha. Somnade fyra inatt, men det gjorde mig ingenting.

Drömt massa funny dreams inatt också, sjukt. En speciell scen som spelar upp om och om igen på alla möjliga olika sätt. Just då minns man inte att man drömt innan. Hjärnan är rätt skum :). Nej nu sparkar bebis, dags för frukost!

Nej

Trots allt fint börjar jag inse, vad är jag? En gravid tjej som inte har någon som helst chans mot de resterande. Det är för svårt. Att inte veta. Blir för mycket nu. Tycker det bara kan visa sig nu vilket håll som trädet faller åt. Godnatt.

Bitterfitta

Åh, jag blir bara så trött på allt just nu. På precis allt. Nästan. Börjar on top of this shit bli sjuk igen. Great. Nu ska jag snart äta stekta mackor med alldeles för mycket ost på, dricka en liter mjölk och sänghänga. That's all.

19 februari

Förlåt för seg och tråkig/deppig uppdatering, jag har bara inte haft ork att skriva. Imorgon går jag in i vecka 25, helt sjukt! Fredagen innefattade detta: Gick runt i centrum med Sandra en stund, kom hem, lagade mat åt pappa och lillebror - blev faktiskt gott! :) Köttfärssås och spagetti gjorde jag. Sen åt vi blåbärspaj med vaniljvisp, asgott. Sedan efter det kollade jag och pappa på filmen Shutter Island, sjukt bra film - älskar slutet. Efter detta satt jag framför datorn och pratade med folk, sedan blev det Skypechatt för fulla muggar med trevliga ehm män? Haha. Kul var det iallafall. Somnade klockan fem, blev väckt tio över nio av lillebror och pappa som hade dukat fram frukost!

Ska nog försöka slumra till snart till någon film eller så, känner mig inte jättepigg på dessa fyra timmar fyllda med sömn. Blir Castello snart (vid ett), sen hem och vila för att sedan duscha och fixa mig lite för middag hos mormor och morfar. Tjälknöl med potatisgratäng, farligt gott vill jag lova. Slänger kanske upp lite bilder senare idag om ni har tur! :D

Nå, nu blir det sänghäng.
Önskar allt var så himla mycket lättare, bara antingen eller.


"When I look at you" - Miley Cyrus

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känner mig tom på ord. En annan väns hjärtesorg får mig tänka på henne givetvis (det vet du om hjärtat <3), samtidigt som jag funderar över mina egna val. Jag vet inte längre om det är värt att chansa, att satsa, att ens våga. Varför våga när det ändå alltid blir på samma jäkla sätt? Vad man än gör så är det i slutändan jag som blir sårad, vet inte riktigt om jag orkar med det längre. Känns enklare att bara strunta i kärleken. Totalt. Tillsvidare. Bara för det spelas en låt som alltid får mig att börja gråta över en person som jag inte ska gråta över. Dumma shuffle på Spotify :(.

Vecka 24 (23+0 - 23+6)

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av.

Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet är nu ca 25 cm långt och väger omkring 700 g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner. . Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.


Dåliga rubriker

Goddag. Mår ännu bättre idag, blir skola imorgon. Skönt att vi har studiedag idag så jag inte hade missat ännu en skoldag. Har gjort nästan ingenting alls denna torsdag, vaknade halv elva, fixade naglarna tills klockan var ett, kollade på film och åt frukost/lunch och nu gör jag ingenting. Tror jag ska kolla lite serier nu, kanske käka upp de dumlebitarna jag har kvar hihi. Tänkte bra skriva lite om bebisen i vecka 24 strax, kanske ni vill veta! :)

Skriver mer sen, puss.

I'm back

En vecka utan uppdatering, till en början ingen ork att skriva. Men sedan var det faktiskt så att jag inte haft tid. Till sist har jag varit sjuk och inte kunnat skriva. Imorgon eller senare idag kanske jag skriver igen! Ska skriva om min sjukhusvistelse, eftersom en del har undrat om denna :).

Nu blir det att äta lite frukost för att sedan återgå till att vila och göra ingenting.
Puss

Haha

Hahaha, hade tänkt att ta en bild med deras webcam men hua vad rolig jag ser ut. Dags för en dusch eller ett långt bad när jag kommer hem haha. Fyfan :). Ska snart få i mig lite Chorizo som jag inte käkat på hur länge som helst, älskare! Halsbrännan som säkerligen kommer att smyga sig fram efter struntar jag faktiskt i. Är så sjukt gott så får stå ut i en eller två dagar ;).

Ska plugga lite när jag kommer hem till mamma efter barnmorskebesöket, sedan bara ta det lugnt. Hoppas att Keijo har fixat gravidpiercingen nu, börjar känna att jag får lite ont kring piercingen ibland. Sjukt skumt!

Ska hjälpa Manda att bryta ner spaghetti i kokvattnet, det är lite läskigt ;).

Vecka 23 (22+0-22+6)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

Dagen

Godmorgon! Ska alldeles strax börja kolla på det nya avsnittet av Gossip Girl som äntligen kommit. Hoppas det händer någonting roligt denna gång. Har precis suttit och kollat runt på CSN's hemsida om hur mycket pengar jag kommer få varje månad då jag pluggar på Komvux sen. Funderar på att plugga redan till våren 2012 och satsa på kvällskurser om detta är möjligt. Mor min har nämligen erbjudit sig att eventuellt kunna vara barnvakt då jag är borta. Får se hur detta blir sen. Ska kika lite på kursplaneringen nu, visserligen kommer denna ändras helt till hösten, men kan vara lite kul att kolla lite smått vad som kan finnas att läsa!

Ska till skolan vid två, ber att min mobil inte har dött då. Kanske borde ringa Sandra och säga det. Finns nämligen ingen laddare här hos M & M. Snart frukost men först kursplanering och GG!

TTYL <3

.

Det börjar bli rätt uppenbart vad du vill. Absolut ingenting. Skitsamma. Hade ändå inte blivit någonting av det. Fan. Skulle bara vilja skriva så jävla mycket mer. Men det pallar jag inte. Pallar inte med alla frågor. Skit i mig nu. Tack.  Godnatt.

Konstigt

Det är inte så jävla roligt alla gånger. Börjar klarna upp för mig nu vad du min "vän" håller på med. Bättre att med en gång säga hur det ligger till än att hålla på och småljuga. Nej detta handlar inte om barnets far. Ska inte ens behöva förklara mig i min egen blogg. Shit, ofta jag lackar på min egen text. Något stämmer inte.

Har enormt konstiga känslor för tillfället, känner mig konstig. Mår inte bra, mår inte skit. Inte lagom heller. Vetefan vad felet är. Mår dåligt. Ungefär. Hoppas på att jag inte kommer komma ihåg nattens dröm/drömmar iallafall.

Ska kolla film snart, försöka sova lite sen. Kommer gå galant :). Är farligt trött redan nu så somnar nog snart. Godnatt på er, konstiga Jasmine ska sova nu. Eller nåt.

Puss

7 februari 2011

Godmorgon. Vaken tidigt idag också, men denna morgon är jag mer utvilad. Skönt faktiskt :). Vet inte riktigt vad dagen bjuder på idag, det återstår att se. Ska kolla lite på tv nu med Madde, hörs senare!

Puss

Kväll

Godkväll! Har precis ätit en god gryta som ingen mindre än Manda gjort. Sjukt god var den och nu är jag och lillen mättare än mättast. Typ. Har kollat på kvällens avsnitt av Solsidan till middagen, nu har jag ingen aning om vad vi ska hitta på härnäst. Spelat SkipBo har vi hunnit med också, jag vann sista gången! (Jag vinner aldrig).

När de M&M gjorde maten, fixade jag gurka, morötter och dipp. Detta skall avnjutas senare, hoppas inte ännu för det orkar jag fasiken inte. Hehe. Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu, tror jag har en såkallad matkoma. Är helt jätteseg haha.

Nu kom turturduvorna in till vardagsrummet med the gurk, the morötts and the dip. Haha. Jag måste sluta skriva nu. Herråå.

Länge sedan!

HAR DU...
Folköl i kylen? Nej, det skulle vara om pappa hade någon.
Något husdjur? Två katter.
Någon favoriträtt? Allt som har med oxfilé att göra!
Puder på dig? Nej inget smink över huvud taget.
Några framtidsplaner? Framtidsplaner? Vara en bra mamma till mitt barn.
En levande tro? Nej faktiskt inte.
Någon sjukdom? Bara beroende av nässpray.
Gymkort? Nepp.
Några kärleksproblem? Haha.
En homosexuell kompis? Ja.
Någon favoritlåt? Ett par stycken.
Någon kompis som snarkar? Haha ja..
Någon vän som spelar i ett band? Vän och vän.
Några MVG? Har ingen koll.
Någon som förstår dig? Tvivlar på det.
Tuff kompis som kan försvara dig? Sandra har tuffat till sig, känner mig numera lugn ;)
Något beroende? Musik och nässpray.
Fikat idag? Lite godis.
Nagellack? Inte på mig nu!


VEM..


Avskyr du? Inte värda att nämnas.
Delar du mest minnen med? De jag känt hela mitt liv.
Stör du dig på? Ett par stycken.
Gosar du med? Nalle. Haha omg.
Lagar mat? Mamma, pappa, Keijo.
Diskar? Diskmaskinen.
Städar ditt rum? Camilla.

VILKEN..

Tidning läser du? Inte någon alls just nu.
Buss åker du oftast? 704.
Frisyr har du? Rätt långt, väldigt blont.
Dag fyller du år? Den 29'e februari, fun huh?
Årstid föredrar du? Sommaren!
Stad är du uppväxt i? Orten Huddinge.

VAD..


Gör du nu? Sitter invirad i mitt duntäcke, måste klä på mig snart.
Gör dig till en bra människa? Det får någon annan svara på.
Gör dig till en dålig människa? Avundsjuka, envishet.
Vill du arbeta med? Drömmen är musik, annars ingen aning.
Är roligast just nu? Finner faktiskt ingenting speciellt roligt för stunden.
Har du på dig nu? Täcke.
Har du för smink? Absolut ingenting.
Äger du för skor? En hel del.
Läser du för bok? Doktor Glas.

ÖVRIGT..

Var det sista du åt? Gulashsoppa med baugette.
Har du en gitarr? Nej.
Vilket land vill du helst besöka? Thailand.
Tycker du om dataspelsvåld? Jag tror aldrig jag har tänkt på det.
Mario eller Sonic? Mario.
Har du bra hörsel? Beror på vad som sagts.
Tycker du om sånt här? Egentligen inte, men hade inget annat för mig.
Har du några trummor? Nepp.
Tittar du mycket på TV? Ja det gör jag.
Senast spelade dataspel? The sims 3.
Har du någon piercing? Naveln och tungan
Har du någon tatuering? Japp, en just nu.
Är du rik? Nej verkligen inte.
Har du bra betyg? Kan bli bättre.
Vad har du för mattebetyg? Matte A VG, Matte B G
Vad är klockan när du gör detta? 16.00


When I look at you

Tror det kanske blir en liten promenad iallafall. Vi ska gå och handla lunch snart. Gulashshoppa. Mums :D! Kanske dags att plocka fram skinnjackan nu?


Ge mig sommar!

En sen kväll i september



Den här kvällen var jag riktigt glad. Visserligen riktigt full också, men det spelar ingen roll. Hade så roligt! :)

Sol

En riktigt solig dag är det idag. Kommer antagligen inte gå ut på en promenad i solskenet, jag känner inte för det. Har ändrat min design, tog någon gratisdesign på bloggdesign.nu. Orkar inte sitta och fixa massvis nu med egen design. Det tar sån tid! Ni får nöja er med denna, tills jag kommer på något eget :).

Mår ännu lite bättre nu. Ska dricka vatten och sedan kanske lägga mig i ett bad. Får se hur det blir där dock, det är så fruktansvärt varmt här i vardagsrummet under duntäcket, tror jag skulle få någon slags värmeslag om jag hoppade ner i ett vamt bad haha :P.

Ps. Älskar att jag fixade smilisar till bloggen. Just sayin'

I'll be over you

Godmorgon. Somnade vid tre, vaknade nyss. Vaknade iallafall inte någon gång inatt. Blev en 6 timmars lång utdragen mardröm istället. Det enda jag minns är att jag blir jagad av pappan till barnet som håller en machete i sin hand. Jag gråter, han är ursinnig. Great.

Trött som fan, känner att jag skulle vilja gå i ide ett par veckor! Sen skulle jag nog vara utvilad :). Måste vara riktigt jobbigt att sova så pass länge som björnarna gör dock! Men in på det orkar jag inte dra tråden hah.

Känner att jag är på lite bättre humör idag, men är fortfarande skärrad av nattens dröm. Det jobbigaste är att när man vaknar kallsvettig på morgon eller om nätterna är känslan av att titta omkring sig, se mörker och ingenting mer. Jag vet att jag inte är ensam, men jag känner mig ensam. Hela tiden.

Nu ska jag kolla runt lite, förhoppningsvis sova lite sen. Idag på eftermiddag blir det som sagt hem till M & M. Underbart. <3

Med dessa riktigt värmande ord, går jag nu och lägger mig. Iallafall gör ett försök.


Mysdag

Kanske borde sova nu. Vem vet. Måtte detta sjukt skumma humör vara som bortblåst imorgon. Håll tummarna för en natt utan mardrömmar. Ska till M & M imorgon på eftermiddagen. Blir kvar där tills måndag. Dem är ni vet sådär jättebra och mysiga människor så ni anar inte. Ni är bra <3.

Har haft en mysdag med pappa och lillebror. Mest har det blivit med papsen. Först fika, träffade min faster, farbror, farfar och kusiner. Mys! Ni är också bra, hoppas ni vet det! Sedan handla lördagsgodis, hem och sedan tv. Jag och pappa har kollat hockey och friidrott, sen kollade jag film/melodifestivalen och pappa mer hockey ett tag innan han kom in till sitt rum igen för att kolla en film med mig. "Death Sentence". En svårslagen kandidat på topplistan. Fjärde gången jag såg den. Somnade en stund därinne bredvid bror min, vaknade för en stund sen och gick hit.

Ska försöka sova strax, känner inte riktigt för det precis just nu. Känner mig bara allmänt nere och bitter så jag hoppas på en bättre start på min morgon som komma skall. För allas bästa. He.

Godnatt gott folk, får hoppas på en gladare uppdatering imorgon!


I'm done

Det finns inget mer nu. Aldrig igen. Fyfan, att jag ens kunde tro att någonting bra kommit från det här. Det här var sista gången jag trodde på någonting du sagt var sant. Aldrig mer. I'm done.

Tankar

Hade en hemsk mardröm inatt som återkom hela tiden så fort jag vaknade. Jag är på krogen, någon puttar till mig så att jag åker in i ett bord med magen. Eller står och dansar, blir knuffad och bråk uppstår - blir slagen flera gånger i magen. Innan jag vaknar gråter jag i drömmen. Vid varje tillfälle denna dröm kom tillbaka, var det på nya sätt min gravida mage blev skadad. Klockan nio vaknade jag sista gången och ville inte somna om igen. Varför måste jag drömma sådana drömmar? Där det bara är jag och en främling, vet inte vem denne är. Men den personen hjälper mig att ringa så jag kan få åka till akuten. Innan ambulansen kommer har jag suttit, legat stått och gråtit, kvidit. Sen vaknar jag.

Inte någon bra start på denna morgon, som fortsätter i tankar. Kanske känner jag mig ensam, ingen som riktigt förstår. Orkar inte kämpa för att upprätthålla god stämning med mitt ex längre, jag gör bara fel. Blir testad hela tiden. Sen har vi dig, som inte verkar speciellt brydd, du bara är och tar avstånd för någonting som du behöver människor omkring dig för att komma ur. Och sist men inte minst dig som alltid vill ha saker perfekt. Ingen människa är perfekt, våga visa dig svag innan du går miste om livet. Please.

Kolla på den här bilden. Här är jag lycklig, om än jag inte då förstod det fina i det jag hade där. Jag var helt enkelt lycklig. Kände mig inte ensam, var omtyckt på flera sätt än hos familj och vänner, mådde bra. Kände mig fin. Nu sitter jag här, två år senare, ensam. Känner mig för tillfället inte lycklig, inte på det sättet. Lycklig är jag över min fina familj och mina underbara vänner, det finns inget snack om den saken. Men någonting fattas, jag känner mig ensam och kall. Känner mig inte längre fin. Fin mage, ja visst jag tycker om min gravidmage. That's about it. Är ingen bra dag idag. Hade behövt dig idag, som hade gett mig goda råd och varit där. Men du finns inte här, du finns på avstånd. På mobiltelefonen. Du sover och är upptagen, jag är vaken och väntar. På ingenting.


.

Vad jag än säger, vad jag än gör, vad jag än inte gör blir det ändå alltid fel. Varför?


Knas

Var en riktig tröttmössa imorse. Är jag fortfarande. Känner mig gladare än innan skolan iaf, trots det är det någonting som inte riktigt stämmer.. Hoppas jag blir lite gladare när tjejerna kommer hit ikväll!

Sitter och lyssnar på musik, lugn musik och sjunger lite. Lite skönt sådär. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på härnäst dock! Kanske försöka få Sandra att svara, eller sova en timme eller äta chips. Svårt val. Duh. Nej blir middag först.

Kanske ska kolla någon fim, eller något. Fasiken vilket konstigt humör jag är på!

Du är falsk, du är långsam och du är som du är.

Never say never

Godmorgon. Jag är inte alls på humör för att gå till skolan idag. Känner mig trött och nere. Varför vet jag inte. Hormoner kanske. Lyssnar på Justin Bieber, blir ju inte direkt bättre av det haha. Måste egentligen springa typ nu för att hinna, men fan jag orkar inte springa. Tre lektioner idag, Sociologi, Pedled och Engelska C. Orkar inte med tre tunga ämnen idag. Inte nu när jag är så jävla trött och seg. Somnade innan halv elva igår och gick upp tio över sju, förstår inte hur jag kan vara så sjukt trött. Jag ser typ ledsen ut när jag ser mig själv i spegeln haha.

Lovar att uppdatera sen när jag kommer hem någon gång. Om jag inte däckar i soffan först. Om du bara kunde visa..

Puss


Bebis i vecka 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Försenad till möte på skolan, ska slänga på mig mina converse och traska till dit nu!



Dagen

Jag veet att min uppdatering är usel. Men jag har inga bilder att lägga upp, eftersom jag inte kan ta kort på någonting förutom med min mobilkamera. Får se om jag slänger upp några sådana imorgon eller något.

Kan lite kort berätta om idag. Först trodde jag att vi började kvart i tio som vanligt, men tydligen började vi klockan nio. Pinsamt. Sen lyssnade jag på redovisningar från klassen, fick reda på att min och Sandras redovisning blivit framflyttad en vecka (LYCKA) och sen åt vi kebabgryta med potatisklyftor i skolan. Helt ok gott. Satt och gjorde Power Point till Amish-arbetet vi har framflyttad redovisning på, åkte in till stan med Sandra x2 och shoppade en svart tröja för hela 49 kronor. Sedan åt vi mat i Kungshallarna där uppe och satt där hur länge som helst. Kom hem för ett tag sen och imorgon ska jag inte göra någonting annat än en enda liten pluggrej som tar en halvtimme högst. Sen blir det att sova tidigt och chilla galet. Så sjukt skönt.

Nu ska jag ligga och spela spel på mobilen i en kvart innan jag däckar. Godnatt gott folk, hörs imorgon!
Puss<3

GODNATT

Förlååt men jag är alldeles för trött för att skriva blogg ikväll. Vill ha en kamera så jag kan lägga upp massa bilder!!

Puss och godnatt.

Springer till bussen nu!


Bebis

För er som inte visste detta, gick jag in i vecka 22 i söndags! Spännande, tiden går så sjukt snabbt att jag inte riktigt hinner med själv. Han sparkar börjar bli lite hårdare nu, om ni har tur kan ni säkert känna det med er hand också! Inte bara jag som kan känna det längre. Men det är bara några enstaka gånger han sparkar lite hårdare tyvärr. Sen att jag inte kommer tycka det är så mysigt när jag får en spark mot lungorna eller revbenen är en annan femma som jag inte riktigt oroar mig för just nu!

Idag är det den första februari. Jag fyller år om 27 dagar! Det enda jag önskar mig är en kamera. En riktigt bra kamera. Som kostar ett par slantar. Ganska många faktiskt. Har ingen aning om vilken kamera jag vill ha, men en riktigt bra en. Jag vill gärna dokumentera så mycket jag bara kan nu innan och vår pojke föds. 

Vagn behövde jag inte önska mig, för det har mormor redan fixat (hon ville stå för den sa hon), som säng ska jag till en början använda den vagga som gått genom flera generationer. Blir mycket mysigt där. Resten löser sig med tiden.

Nu tänkte jag käka frukostlunch. Om det finns någonting hemma. Puss!

RSS 2.0