Pladder

Gott folk, jag vet inte varför jag inte uppdaterar oftare eller slänger in bilder hit och dit. Jag tror inte jag har någon större lust till bloggen nu, trots att jag mår bra! Förutom alla hormoner och fysiska problem. Antingen är jag väldigt klen, eller så kan det vara såhär och jag har oturligt nog lyckats drabbas av alla dessa underbart härliga grejer.. Nu kurrar magen, frukost!

.


Bebis vecka 30 (29+0 - 29+6)

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.

Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 37 - 38 cm långt . Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


You don't know me, you don't even care

Det spelar inte någon roll vad tusan jag gör. Blir bara fel på ett eller annat sätt. Nu ger jag upp och kollar på Supernatural och sedan lägger mig i ett bad och hoppas på bättre tider. Puss

The old lady has left the building

Ingen skola idag heller för mig. Höfterna spökar fortfarande, känns som att jag gör bäst för mig genom att stanna hemma. Blir absolut ingenting speciellt för mig i helgen heller, kanske frågar mor min om hon känner för att köpa säsong fyra av Supernatural till mig. Om dessa mardrömmar slutar.

Vaknade inatt, alla mina vänner hade svarta ögon, usch fyfan. Somnade om igen efter en timma. Hatar drömmar. Borde åka in till stan någon dag snart, kolla på någonting att ha på mig på studentskivan som är den 4 april, inte speciellt långt kvar!

Idag ska jag göra precis som igår, ingenting. Skulle egentligen träffat en gammal vän, men vi får ta fikan någon annan dag!

Nu ska jag återgå till tvtittandet, bye!

Sofia Karlsson - Flickan och kråkan

Jag satt häromdagen och läste min tidning
en dag som så många förut.
O jag tänkte på alla dom drömmar man drömt som
en efter en har tatt slut

Då såg jag en bild av en flicka
med en skadskjuten kråka i famn
hon springer iväg genom skogen
så fort som hon någonsin kan

Och hon springer med fladdrande lockar
hon springer på taniga ben
o hon bönar och ber och hon hoppas och tror
att det inte ska vara för sent

Flickan är liten och hennes hår är så ljust
o hennes kind är så flämtande röd
kråkan är klumpig och kraxande svart
om en stund är den alldeles död

Men flickan, hon springer för livet
hos en skadskjuten fågel i famn
hon springer mot trygghet och värme
för det som är riktigt och sant

O hon springer med tindrande ögon
hon springer på taniga ben
för hon vet att det är sant, det som pappa har sagt
att finns det liv är det aldrig för sent

O jag började darra i vånda och nöd
jag skakade av rädsla och skräck
för jag visste ju alldeles tydligt och klart
att det var bilden av mig som jag sett

För mitt hopp är en skadsjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns någon som kan hjälpa mig än
som tror det finns nån som har svar

O jag springer med bultande hjärta
jag springer på taniga ben
O jag bönar och ber, fast jag egentligen vet
att det redan är alldeles för sent

It's about letting go of the things you know isn't right

Ingen skola för fröken Jensen idag. Mina höfter hänger inte alls med mig, spelar ingen roll om jag sitter, står eller går. Att ligga ner fungerar, en stund men sedan måste jag byta position. Jisses, jag är verkligen inte skapt för sånt där längre. Hoppas det försvinner snart, lär inte bli av på ett tag nu ändå så. Nu hänger knappt jag ens med på vad jag skriver, men ni behöver heller inte förstå vad jag skriver. Jag bara babblar på. Som vanligt.

Hänt lite grejer sen jag skrev sist, ingenting jag känner att alla som läser ska behöva veta. Det ni behöver veta är att jag har haft det bra :). Dagen i ära kommer spenderas framför Supernatural, lite plugg ska även fixas. Måste duscha också. Sedan blir det bara att ta det lugnt.

Imorgon ska jag träffa en gammal vän till mig, var fyra år sedan vi sågs sist! Ska bli spännande men samtidigt lite läskigt, kände den tjejen fullkomligt då, nu har det gått fyra år sedan sist och mycket har hänt! Men jag tror att det blir skitskoj :).

Resterande dagar av helgen är än så länge oplanerad. Kanske träffar en kompis, får se lite! Annars blir det att umgås med familjen, har inte blivit så mycket denna vecka eftersom jag inte varit hemma.

Nu ska jag återgå till Supernatural igen, vi lär höras senare!

Torr mark

Måndagskvällen gryr. Trött som ett as är jag, men jag måste hålla mig vaken ett bra tag till för att inte vakna med tuppen imorgon. Börjar nämligen 13.50 imorgon. Kanske hinner med några avsnitt av Supernatural imorgon, men kommer nog kolla lite ikväll även fast jag inte riktigt borde göra det. Är nog de avsnitten som triggar igång mardrömmarna med alla dumma tankar och händelser.

Dagen har faktiskt varit bra idag. Mått rätt bra faktiskt. Inte riktigt hunnit satt mig ner för att tänka, kanske lika bra det. Intressant arbete nu på Sociologin, god lunch med två av de bästa, samt en snabb fönstershopping med fina Paula. Det känns tungt att tre av mina närmsta vänner ska åka iväg en hel vecka, men satan så kul ni kommer få! Trots att tiden inte lär räcka till riktigt de mina vänner egentligen vill göra hehe. Kommer sakna mina fina!

Kvällen kommer inte bestå av så mycket mer än tv/datorhäng i sängen/soffan. Ska gå å ta mig två mackor nu, Nisse sparkar galet mycket, kanske är han hungrig igen!

The reason

Strax ska jag börjar göra mig i ordning. Vardagens rutiner, precis som alla andra har. Alla på olika sätt, men samma principer. Blir en kort dag i skolan, mellan 12.15 - 13.15. Sen går jag hem igen. Lägger mig i soffan och gör ingenting igen. Så roligt är livet för mig nu. Orkar ingenting. Bara är.

Ska hem till mamma idag, kanske ber henne hänga med till Media Markt. Funderar på att köpa någon tv-seriebox. Beroende på vad de kostar. Ska nog ringa dit innan faktiskt. Kanske åker med pappa istället, vem vet. Nu pladdrar jag bara på, utan någonting att egentligen säga. Ursäktar bitterfittan som träder fram här på bloggen. Ska börja med en grej som kanske får mig att bli lite gladare här. Får se om det ger någonting.

Bilder kanske börjar bli dags att lägga upp igen? Ni har redan sett den ett antal gånger på Facebook, men here it comes, once again.


Underbar dag.

Vad mer kan hända idag egentligen? Bring it, ingenting spelar någon roll längre iallafall.

Vecka 29 (28+0 - 28+6)

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.

Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 34 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Hur doftar kärlek?

Godmorgon. Not. Inte en god morgon så långt ögat kan nå, det är inte någon bra dag idag heller. Knappt någon sömn inatt heller. Någonting är fel jag bara vet det. Tänker inte spekulera kring det, det tar för mycket tid. Det kan jag göra någon annan stans.

Dålig sömn, vaknat av borrande och hamrande två och en halv timma innan alarmet skulle ringt. Kul måndag. Lyssnar på riktigt fin musik iallafall. Lugnt, högt.

Borde äta någonting, inte för min skull utan för Nisses skull. Nej har inte bestämt namn, jag och pappa kallar honom bara för Nils nu haha. I do promise you, han ska inte heta Nils.

Fast hade jag velat det, så hade folks ord inte spelat någon roll. Men ändå. Nu måste jag hämta flingor, ska bara slänga upp veckans information!

Status

Sådärja. Ny header och lite ändringar på färger i designen. Mer avancerad orkar jag inte vara ikväll. Sitter och lyssnar på en spotifylista med mycket sköna låtar. Lugna. The Scientist av Coldplay spelas nu. Underbar låt det där, trots att den har några år på ryggen. Fast nä, ändå inte så gammal.

Ikväll går ingenting ihop, det är inte som det ska. Godnatt

Who you are

Hallå!
Dagarna passerar, som om de är alla lika. Trots att det för var dag sker någonting nytt, någon säger någonting man inte hört förut, man hör en ny låt, pratar med nya människor, kanske har man drömt någonting under natten - bra som dåligt. Hur jag mår nu? Jag lever. Förkyld hela tiden och magens tyngd gör sig påmind i ländryggen, tröttheten, orkeslösheten. Annars är det underbart att vara gravid. Om man bortser från allt annat. Förväntansfull är jag. Väldigt mycket! Vet inte riktigt hur jag ska hantera känslorna heller. Har ju aldrig varit med om detta förut. Trots att jag har en del fixat till ankomsten, så finns det hur mycket som helst kvar att fixa ändå.

Jag lovar att jag ska lägga in en ny magbild snart, vet inte när jag gör det, men det blir snart. Det är verkligen kul att se att folk vill känna och fråga frågor om barnet och mig. Hade fem händer från fem olika personer på min mage för några dagar sen, det var kul! Var inte rädda att komma fram och fråga, jag blir bara glad :)

Vi hörs när vi hörs.

Vecka 28 (27+0 - 27+6)

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska. Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Ditt barn är nu ca 32 cm långt från huvud till fot och vikten ca 1,2 kg. Fötterna mäter 5 cm. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.

Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar utvecklas. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?



Kollar Beck. Fett bra.

Är du singel? Ja.
Är du lycklig? Inte med allt såklart. 
Är du uttråkad? NeJ.
Är du ledsen? Nej.
Är du italienare? Nej.
Är du gravid? Ja.
Är du full? Nej, jag är gravid.
Är du en cooling?  Nä men jag är hungrig haha :).
Är du från Irland? Nej?
Är dina föräldrar fortfarande gifta? Tyvärr inte.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja det gör jag, eller nja jag vet inte.
Har du nånsin blivit sårad? Ja och fler gånger lär det bli.
Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Självfallet!
Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Ja, fast har kommit fram förr eller senare.
Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Nej :O
Har du haft en hemlig beundrare? Det kan inte jag svara på, eftersom en hemlig beundrare inte avslöjar sig själv? 
Är du kär? Nej.
Vill du gifta dig i framtiden? Om jag träffar någon det känns rätt med.

Kärlek eller lust? Kärlek.
Hår eller ögon? Ögon.
Katt eller hund? Katt.
Några få bästa vänner eller flertalet ”vanliga” kompisar? Några få bästa vänner.
TV eller Internet? Internet, där finns det ju tvprogram!
Coca-cola eller Pepsi? Coca-cola såklart! :D
Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? En lagom blandning.
Pengar eller lycka? Lycka.
Dag eller natt? Dag.
MSN eller mobil? Mobil.

Har du någonsin:
Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?
Ja, när jag var mindre.
Brutit ett ben? Nej, inte ett enda!
Gjort nåt du ångrar? Ja det har jag gjort.
Hoppat Bungee Jump? Skulle jag aldrig få för mig att göra!
Ljugit för någon du tycker om? Ja.
Ätit en hel tårta? Nej, inte än ;)
Gjort bort dig offentligt? Ja, men de har väl alla gjort?
Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Inte med mitt senaste ex.
Gråtit när ett husdjur dog? Ja det har jag. Brune.
Velat försvinna? Ja.

Vad såg du på tv sist? Scrubs.
Vems blogg läste du sist? Kenzas.
Vad åt du sist? Fil och flingor i skolan.
Vem pratade du med sist? Mamma.
Vad sa du? "Jag vill inte se den filmen, så sätter igång en annan i mitt rum" , typ.
Vem ringde du sist? Min älskade lilla chilenare <3
Vem messade du sist? Tim.
Vad läste du sist? Baksidan på en Beckfilm.
Vem pussade du sist? Mamma på kinden när jag kom hem.
Vem kramde du sist? Samma som ovan.
Vem bjöd du sist på något? Minns faktiskt inte.
Vad köpte du sist? Donken igår.


Orkar inte spela längre

Var på så sjukt bra humör idag, hela dagen och hela kvällen. Tills då jag lade mig i sängen. Var väl vid halv elva. Varför ändras ett humör så himla fort egentligen? Kan man verkligen kalla det för gravidhormoner varenda jävla gång det vänder? Då måste ju nästan varenda människa konstant vara gravida. Ja inte vet jag. Börjar känna mig trött. Sovtrött, men även trött på dig. Börjar komma nu. Men det kanske bara är bra. Faan alltså, inte bra tankar jag hade för mig idag, blir aldrig bra när jag tänker på det. Usch å fy. Nu ska jag bara hålla käften, för ändå ingen som har en aning om vad jag pratar om. Orkar heller inte förklara. Måste sluta skriva här när jag bara är på dåligt humör. Blir ju fasiken en PMSutanPMSblogg snart. Inte ok. Godnatt. Ska nog sova snart. Skit också. Du är bajs.

Vecka 27 (26+0 - 26+6)

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.


Barnet är nu ca 30cm långt (från huvud till fot) och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln


Det är helt sinnessjukt att det bara är 13 veckor kvar tills BF. Är för tusan redan i vecka 27, det känns som att det var igår jag var i vecka 19 och gjorde ultraljud! Känns väldigt spännande, inte så jobbigt. Än. Längtar mer och mer för varje dag som går, dagdrömmer rätt mycket om lillen, hur han kommer vara, hur han kommer se ut osv. En sak som är säker är att trots att släkten inte kanske är så stor, så kommer han ha miljoner extramostrar, alla mina kära vänner som också längtar tills han vill ploppa ut. Vi ska nog lära honom ett och annat ;).

Vecka 26 (25+0 - 25+6)

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 25,5 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka. Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Ord kan inte beskriva hur mycket jag längtar <3

RSS 2.0